Life as an exchange student

Life is an adventure. Take risks

Intervju hos Amerikanskan Ambassaden

Publicerad 2015-07-16 16:29:08 i Allmänt,

Hej hej
 
Minns ni när jag nämnde att jag kommer nog inte bli färdigt med att fixa uppgifter förrän jag står på min fötter vid min nya hem i Columbus, Ohio?
 
Jag hade nog fel angående saken. Jag trodde att det kommer att ta en evighet att ordna upp allt med USA. 
Men som sagt så åkte jag till ambassaden i Stockholm för två veckor sedan. Det fanns en ambassaden i Malmö men byggnaden stängdes ner. Så den enda ambassaden ligger i huvudstaden och Stockholm är ju Sveriges huvudstad så jag åkte dit. 
 
Min första tanke när jag såg byggnaden, '' Det ser verkligen ut som en fängelse''. Eftersom stället var fullt av grindarna och vakter.
Det kändes som om jag vore en brottsling och kommer att åka in till en kvinnofängelse och lever mitt liv där som serien, Orange is the new black, haha. 
Men ifall, så gick jag till en kö-plats med fullt av utbytesstudenter. Det fanns en vakt vid ingången och de ropade ut en och en när det var deras tur att gå in. Jag och tolken stod brevid och pratade lite innan vakten kallade ut oss. De kollade igenom våra kläder och väskor, de var så noga, seriöst..
 
Men vi gick in och satt oss och väntade på när det var mitt tur. Jag gav dem en massa av pappret av personbevis, vacciationer-bevis och mer. Men det fattas en sak, en foto av mig. 
 
Ett tag sedan har jag försökt lägga ut en bild i internet när jag skulle skriva på uppgifter som skickas till ambassaden. Men det funkade inte och det sotd att det fanns en möjlighet att jag kunde använda min pass så jag valde att ta med passet till ambassaden.
 
Så jag gav dem min pass men de godkände det inte. De sa att jag behövde gå till en fotoautomat och ta en bild så jag visst einte vart det låg så de gav mig en papper med karta till stället. Jag och tolken gick i ungeför tio minuter till byggnaden och väntade tills en kille kom och skulle låsa upp dörren men han insåg att han hade glömt hans nyckeln hemma så han var tvungen att åka hem och hämta den! Gissa hur lång tid det tog att vänta? 40 minuter!
Jag har verkligen oturen vid min sida som vanligt...
 
Men ambassaden stänger inte förrän sent på eftermiddagen så jag gick till fotoautomat men var chockad att det kostade 100 kr att ta en bild. Fantastiskt....
Så jag betalade och gick tillbaka till ambassaden och gav dem bilden.
 
Efter en studn kallades jag till en annan kvinna som skulle intervjua mig och hon ställde många frågor och jag var noga med att svara på frågor och hoppades att jag inte verkar misstänkt, lite barnsligt, jag vet.
 
Men till slut blev jag godkänd och fick åka till USA. 
 
ÄNTLIGEN, säger jag bara.
 
Xoxo, Josse 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela